HAKKIMIZDA...

Basında Çıkan Haberler

Yılbaşı çekilişinde 45 milyonluk rekor ikramiye, hayalleri doruğa çıkardı.

MİLLİ PİYANGO BAYİLERİNDE

TARİHİ İKRAMİYE BEREKETİ

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin Milli Piyango Bayileri Esnaf Odaları başkanları, Milli Piyango İdaresi ile ilgili asılsız iddialara ortak tepki için İstanbul’da toplandılar.

Milli Piyango bayilerinde 45 milyon liralık rekor ikramiyenin heyecanı yaşanıyor. İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı’nın ev sahipliğinde Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin oda başkanları İstanbul’da toplandı.

Rekor ikramiye toplumda hayalleri doruğa çıkarırken, Milli Piyango Bayileri’ne de bereket getirdi. Bilet satışları piyasayı şimdiden hareketlendirdi.

Bu arada İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı’nın ev sahipliğinde, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin oda başkanları İstanbul’da toplandı. Toplantının konusu; Milli Piyango ile ilgili ortaya atılan iddialara ortak tepki koymaktı. İddiaların konusu ise; Milli Piyango bileti ve Sayısal Loto’da “Büyük ikramiyelerin hep aynı bayilerden çıkıyor olması”ydı. Milletvekili Atilla Kart’ın ortaya attığı bu iddiaya Milli Piyango Bayi odaları karşı çıktı.

Bu iddiaya öncelikle Milli Piyango İdaresi, büyük ikramiye çıkan bayilerin listesini medyada ilan ederek bu iddianın asılsız olduğunu ortaya koymuştu. İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, bu asılısız iddiaya ortak tepki koymak amacıyla diğer şehirlerin oda başkanları ile İstanbul’da bir araya geldiklerini söyledi. Yazıcı, ortak tepki metninde, “ Milli Piyango’nun 73 yıllık tarihinde çekilişlerle ilgili böyle bir iddia vaki olmamış. Bu iddia bizim bayi esnafımızın da işlerine mani olmakta, idareyi yıpratmaktadır” dedi.

Milli Piyango’da şu andaki sistemin son teknoloji olduğunu ve terminallerin merkezden kapatıldığını belirten Ahmet Yazıcı şöyle konuştu ”İddia sahipleri konuya vakıf olmadıklarından dolayı, yüzeysel, uydurma söylentileri gerçekmiş gibi aktarmakta, bu asılsız iddialara, sonra kendileri de inanmaktalar. Milli Piyango İdaresi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden, Kimsesiz Çocuklar Vakfı’na kadar bir çok kuruma gelir sağlamakta. Çok sayıda yaptırdığı okul ile de eğitime katkı vermektedir. Böyle bir kurumu yıpratmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.”

İstanbul’daki milli piyangocuların 25 yıldır başkanlığını yapan Ahmet Yazıcı, bu arada bayi esnafının yeni bir uygulama ile rahatlatıldığını anlattı. Eskiden toptan bilet almakta zorlandığını, şimdi ise kredi kartı ödemesiyle bilet alabildiğini belirten Ahmet Yazıcı, “Bayilerimiz bu konuda rahatladı. Eskiden bayilerimiz finans sıkıntısı sebebiyle gelirini paylaşmaktaydı. Yüzde 9.70 olan gelirinin yarısını finansörlere kaptırmaktaydı. Artık finansöre gerek duymadan kredi kartı ile bilet alıp sattıktan sonra ödeme imkanına kavuştular. Bu yüzden idareye 15 bin bayi esnafımız adına müteşekkiriz” dedi.